Arimson Roxas

Mijn naam is Arimson Roxas en ik ben op 25 februari 1994 geboren in de Filipijnen. Sinds 28 december 2009 woon ik samen met mijn twee jongere broertjes in Nederland. Mijn broertjes hebben ook op taekwon-do gezeten. De jongste heeft taekwon-do beoefent tot zijn gele band. Mijn andere broertje en ik hebben samen onze zwarte band behaald.

Taekwon-do is mijn passie. Ik heb altijd net zo goed willen zijn als zwarte banders, maar dat komt niet vanzelf. Omdat het behalen van een zwarte band mijn droom was, trainde ik altijd heel serieus en hard. Ik hou van een uitdaging, de uitdaging motiveert mij en zorgt ervoor dat het voelt alsof er een vlam in mij gaat branden. Vooral als degene waar ik mee train er ook 100% voor gaan dan is dat echt een prachtig gevoel.
Dankzij het vele trainen met goede trainers en goede taekwon-doka’s, heb ik op 7 juni 2015 mijn eerste dan behaald.

Binnen taekwon-do heb ik veel over sparring, tuls en een goed karakter geleerd. Toch wil ik mezelf nog steeds verbeteren. Wat ik kan vertellen is dat hoe meer je leert van taekwon-do, des te meer je jezelf realiseert dat je nog veel te leren hebt. Ik geef nu inmiddels ook weleens zelf les. Dat vind ik ook heel leuk en leerzaam. Daarin probeer ik creatief te zijn met trainingen, sparring, zelfverdediging en tuls.

Zelf heb ik veel zware trainingen mee gemaakt. Ik heb ook veel met wedstrijden mee gedaan. Daarin ging het om tuls lopen, sparring en hoge trappen uitvoeren. Wat ik daar geleerd heb is om nooit je tegenstander te onderschatten; blijft staan, wees slim, maak af wat je doet en blijf van een ander leren. Er is altijd iemand die beter is en dat vind ik heel mooi. Dat betekent namelijk alleen maar dat ik nog veel van taekwon-do kan leren.

“Zolang je nog niet opgegeven hebt, ben je nog niet verloren”.