Marcel de Haan

Hallo allemaal,

Tijdens de jeugd en je tienerjaren kan je door allerlei zaken onzeker voelen. Je lichaam en geest zijn vol in ontwikkeling wat soms een hele beproeving kan zijn.

In deze periode was ik opzoek naar een sport waarin ik mij kon ontwikkelen en wat mij fysiek kon uitdagen. Zo ben ik in 1991 bij het WestFries Taekwon-do centrum terecht gekomen. De gezelligheid en kameraadschap en zijn zaken die ik altijd heel fijn heb gevonden. Maar ook de dicipline en gedragsregels zoals die gelden heb ik als zeer positief ervaren.

In de tijd dat ik begon met Taekwon-do deden wij veel aan conditie trainingen, techniektraining en sparring. Daarvan kreeg ik veel zelf vertrouwen, ik leerde de grenzen van mijn lichaam kennen. De inzet die ik heb gegeven voor het Taekwon-do leerde mij dat je je doelen kan bereiken als je je ervoor inzet. Ook als dit een doel is wat nog ver in de toekomst ligt.

In 2001 stond ik voor het eerst voor de groep, wat mij voor een nieuwe uitdaging stelde. Tussen zelf trainen en het overbrengen van de technieken is een groot verschil. Hierdoor heb ik mij zelf nog verder kunnen verdiepen in de sport en heb ik mijzelf verder kunnen ontwikkelen.

Nu sta ik nog steeds 2x per week met groot plezier voor de groep. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de kinderen de sport op pakken en te zien groeien. Het lesgeven aan de kinderen geeft mij veel voldoening. Ik merk dat ik als leraar Taekwon-do een maatschappelijke functie heb gekregen en niet meer enkel instructeur van sport.

Ik hoop jullie dan ook graag te begroeten op 1 van onze lessen.

Groeten
Marcel